home > wastips

Wastips

Lastige vlekken verwijderen

Laat uw wasgoed niet te lang liggen als er een vlek in zit. Bloed bijvoorbeeld geeft al snel een roestvlek die er bijna niet meer uitgaat. Actie dus! Spray bij een lastige vlek een vlekkenmiddel bijvoorbeeld Shout op de bewuste plek en laat dat minstens 15 minuten inwerken voordat u het kledingstuk in de wasmachine doet. U kunt ook wassen met een voorwasmiddel zoals Biotex om de hardnekkigste vlekken te verwijderen. Een voorwasprogramma kan ook met een schepje of scheutje hoofdwasmiddel, twee baden geeft een beter resultaat.

Muffe was

Ruikt uw was niet zo fris ? Kies voor de juiste temperatuur; ondergoed, handdoeken en beddengoed op 60 graden, bij voorkeur met een voorwasprogramma. Was kleding op 40 graden, ook met een voorwasprogramma en laad de machine niet te vol. Laat de natte was niet te lang in de wasmachine zitten daar gaat het van stinken. Zorg dat het wasgoed goed droog is voordat u het in de kast legt. Als u geen droger gebruikt let dan op dat bij klam weer de was niet te lang vochtig blijft op het droogrekje vooral de dikke naden van een spijkerbroek kunnen lang vochtig blijven. Een delicaat vest of truitje dat bijvoorbeeld naar eten of rook ruikt krijgt een opfrisbeurt als het een paar uur over een warme radiator gehangen wordt. U spaart daarmee een was of stoombeurt uit wat beter is voor de kleding.

Voorkom gekreukelde kleding

Wasverzachter zorgt niet alleen voor een heerlijke geur maar voorkomt ook dat de kleding erg kreukt. Ook moet de wasmachine niet te vol geladen worden om kreukels te voorkomen. Kies een wasprogramma met een laag toerental bijvoorbeeld 800 toeren om vouwen in het textiel te voorkomen. Na het drogen de kleding platleggen of direct opvouwen bespaart u een strijkbeurt.

Openingstijden

De wassalon is geopend van 8:00 tot 22:00 uur*, er zijn duidelijke instructieborden aanwezig zodat u zelf zonder personeel uw was kan doen. Wij bieden u een gezellige en comfortabele omgeving waar u kunt wachten op uw wasgoed. De wassalon wordt dagelijks onderhouden zodat het er steeds net en hygiƫnisch is. Een must voor elk wassalon.
*(gesloten op 31 -12 vanaf 17:00 uur tot 1-1 13:00 uur )

waar zitten we

Route