home > historie

Historie

Begin jaren 60 stapte Nederland over op aardgas en Wim van Stijn was als kolenhandelaar opzoek naar andere inkomstenbronnen. In zijn ouderlijk huis aan de Spijkerstraat opende hij toen een Miele zelfbedieningswassalon , een fenomeen dat in Engeland, Belgiƫ en ook in Nederland langzaam opkwam.

Voor veel mensen was een wasmachine een te grote uitgave en ook was er vaak ruimtegebrek in de huizen, niemand had destijds bijvoorbeeld een droger in huis.

Tot haar pensioen in 1989 runde zijn zus Gerda van Stijn de wassalon met inmiddels een stomerij. Daarna werd de exploitatie overgedragen aan de familie Dijkkamp. Moeder Trix, vader Jan en dochter Marian hebben tot 2016 de wassalon met veel liefde gerund. Helaas zijn Jan en Trix beide inmiddels overleden.

Vanaf 2016 heeft Petra van Stijn de wassalon onder haar hoede en zij heeft na een grondige renovatie het concept aangepast naar onbemande zelfservice. De wasmachines en drogers hebben een naam, dat is een ode aan de eerste dames die in de jaren 60 als prostituee werkten in het Spijkerkwartier.

Openingstijden

De wassalon is geopend van 8:00 tot 22:00 uur*, er zijn duidelijke instructieborden aanwezig zodat u zelf zonder personeel uw was kan doen. Wij bieden u een gezellige en comfortabele omgeving waar u kunt wachten op uw wasgoed. De wassalon wordt dagelijks onderhouden zodat het er steeds netjes en hygiƫnisch is. Een must voor elk wassalon. U kunt betalen met pin of met gepast geld.
*(gesloten op 31 -12 vanaf 17:00 uur tot 1-1 13:00 uur )

waar zitten we

Route